Med både Almedalen och högsommar i antågande går Mediepodden igenom public service makt och inflytande - och på vilka sätt strukturen skulle kunna moderniseras och effektiviseras. Hur kommer public service att agera på sociala medier i framtiden?
Ett "Spotify för nyheter" har äntligen sjösatts i Sverige. Mediepodden analyserar vilka som kan dra nytta av konceptet - och för vilka det är ofördelaktigt. Är det så enkelt att de största rikstäckande publikationernas medverkan krävs, eller finns förutsättningar för konceptet att stå på andra ben?
Olle har pratat medieutredning och presstöd med Alice Bah Kuhnke och ger sin syn på hur framtiden för modellen kan komma att se ut. Mediepodden berättar dessutom hur de olika partierna just nu ställer sig till förslaget.
Responsen på frågan kring om journalister kan göra reklam som influencer, har varit stor. Hur skiljer sig ett sponsrat inlägg från en sponsrad podcast - och är det annorlunda än de många bjudresor som sällan diskuteras?
Fenomenet influencer - mediebranschens starkaste buzzword - har inneburit nya sätt för företag att annonsera, med varierande framgång. Kan även journalister göra reklam på samma sätt, och påverkar det en journalists trovärdighet om den privat gör reklam för produkter? Mediepodden letar efter skillnaderna som avgör.
Forskning visar att filterbubblan kanske inte alls är så påtaglig som den beskrivits. Tvärt om har mediekonsumenter ofta tillgång till ett mångfacetterat och varierat flöde av nyheter. Samtidigt kvarstår polariseringen. Är det Facebooks fel eller ligger det i människans natur?
Partner till podden är Mediedagarna och Burt.