Metro blir allt djupare indragna i en ideologisk härva och dess nya ägare väcker frågor kring tidningens oberoende. Vad för konsekvenser får Qvibergs intervju med Nyheter Idag - och varför gör han som han gör?
Ett Spotify för tidningsvärlden har länge efterfrågats men konceptet är inte helt främmande, utan har tidigare testats i olika utföranden. Mediepodden går igenom facit och fördelarna och nackdelarna med modellen - och har dessutom talat med de svenska tidningar som ligger längst fram i startgroparna.
Partner till podden är Mediedagarna.
En diskussion kring mediers bild i samhällsdebatten har under senaste veckan härjat. Är det rimligt och förvänta sig att en tidningsprenumeration är en förutsättning för att hänga med i diskussioner och fakta och varför är det i sådana fall frivilligt? Olle och Emanuel analyserar argumenten och den rollförändring som tidningsredaktionerna kastats in i.
En Facebook-grupp har fått ekonomiskt stöd och söker en journalist till att rapportera kring integrationsfrågor. Bakom satsningen står flera aktörer, bland andra rockbandet Kent.
Appen Musical.ly har ett starkt fäste bland yngre målgrupper men har i traditionella medier fått relativt lite uppmärksamhet. Mediepodden utforskar populära svenska konton, varav några kan klassas som giganter, med följare i miljonantal.
De nya bestämmelserna kring hantering av personuppgifter träder snart i kraft och Emanuel rapporterar från ett seminarium där ämnet avhandlas, likväl som rustning inför framtiden.
Hearken försöker genom att ge allmänheten inblick göra journalistiken mer transparent. Konceptet är inte helt obeprövat men satsningen verkar seriös och kan vara ett sätt att minska avståndet mellan journalist och läsare. Mediepodden siar kring en ny standard för transparent rapportering.
Partner till podden är Burt, Strossle och Mediedagarna.